sunnuntai 2. elokuuta 2015

Michael Ende: Mielinkielinliemi

Tarina vailla loppua on minun ja lasten yksi suosikkikirja. Itse pidin lapsena paljon myös Mielinkielinliemestä (Momosta en niinkään, vaikka sekin pitäisi nyt aikuisiällä lukea uudestaan, hmm, ehkä sekin lapsille iltasaduksi). Kirja on erittäin hauska ja noudattaa pitkälti samaa ideaa kuin tv-sarja 24 tosin tässä korpilla ja kissalla ei ole edes sitä 24 tuntia aikaa pelastaa maailma.

On uuden vuoden aatto ja Pelsepuupi Pönttöpää ja hänen tätinsä Tyyranna Vampyrra aikovat valmistaa taikajuoman, joka toteuttaa heidän katalimmatkin toiveensa. Maailman pelastajiksi valikoituvat niinkin epätavalliset sankarit kuin pikkuinen kissa Mauricio di Mauro ja ikäkulu korppi Jaakoppi Korpinvarvas. Mutta ehtivätkö eläimet pelastaa maailman Pelsepuupin ja Tyyrannan katalilta aikeilta ennen keskiyötä. Kello käy ja jännitys tiivistyy.

Luvut on tässä kirjassa merkitty kelloin, joista voi seurata ajan kulumista. Lapsena tämä oli todella jännittävä ja koukuttava kirja, mutta ei ehkä toiminut ihan ääneenlukiessa. Siinä missä Tarina vailla loppua on sujuva ja luonteva lukea ääneen, tämä on liian toiminnantäytteinen ja hektinen. Mainio kirja tämä kuitenkin on. Lapsetkin tuntuivat tykänneen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti