sunnuntai 1. toukokuuta 2016

Orson Scot Card: Ender's Game

Näin tämän ensin elokuvana. Elokuva jo itsessään oli huikaiseva kokemus, joten olihan se luettava kirjana. Ja olihan se kirjanakin huikea, upea, kaunis ja julma. Ja kuten aina hyvän kirjan tai elokuvan jälkeen tämä todellisuus hämärtyy ja himmenee, koska kirjan todellisuus elää mielessä voimakkaampana. 
6-vuotias lapsinero Ender, Andrew Wiggin, on kolmas Wigginin perheen lapsi. Hän on kolmas lapsi, koska hänen vanhemmat sisaruksensa, Peter ja Valentine, olivat lupaavia, mutta eivät tarpeeksi hyviä taistelukouluun. Koulun ainoa tarkoitus on löytää ja kouluttaa voittamaton komentaja ja armeija vierasta uhkaa vastaan, joka jo kahdesti on miltei tuhonnut elämän maapallolla. 
Elokuvassa loppuratkaisu järkytti, mutta nyt lukiessa tiesi jo, mitä kohti oltiin matkalla. Loppu on elokuvan kanssa hieman erilainen, juuri sopivasti. Kirja kehottaa lukemaan jatko-osatkin. 
En tiedä olisiko tämä pitänyt lukea suomeksi. Ender-sarjaa on suomennettu kolme osaa, mutta kirjoja on enemmänkin. Uskon, että ne päätynevät pikku hiljaa kaikki luetuiksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti