maanantai 7. syyskuuta 2015

Birdman

Eriskummallinen elokuva, joka ei anna suoria vastauksia. Elokuva kertoo entisestä supersankarinäyttelijästä, joka haluaa todistaa olevansa muutakin kuin Birdman. Hän haluaa todistaa olevansa ansiokas näyttelijä, joka pystyy muuhunkin kuin ratsastamaan vain menestyselokuvilla. Mies kohtaa teatteriyleisön ennakkoluulot, oman perheensä paineet ja monia vastoinkäymisiä ennen näytelmän ensi-iltaa.

Elokuvassa on paljon kaikkea epätodellista. Päähenkilö esimerkiksi uskoo voivansa lentää ja liikuttaa esineitä ajatuksensa voimalla. Nämä kummalliset seikat tekevät elokuvasta monella tapaa todellisemman ja korostavat sitä. Lisäksi ne luovat jännitettä ja elokuvan kerrontaan tietyn leiman, joka tekee elokuvasta aivan omanlaisensa. Ilman näitä elokuva voisi olla liian synkkä ja tummasävyinen. Elokuvassa on kuitenkin myös huumoria.

Pidin tästä. Kestää toisenkin katsomisen. Olen todellan iloinen, että puolisollani on niin pettämätön leffamaku. Yksin minun ei tulisi katsottua mitään valtavirrasta poikkeavaa kovin helpolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti